Grillezett fűszeres pisztrángfilé recept

Grillezett fűszeres pisztrángfilé
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
8834

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A savanyú, trópusi gyümölcsből, a tamarindból készült kivonatot vagy ízesítő kockát nagyobb élelmiszeráruházakban vagy ázsiai fűszerkereskedésekben árulják. Ha nem sikerül beszerezni, keverjük a fűszereket 1 evőkanál citromlé és 1 evőkanálvíz elegyébe. Amikor a sütőlapot vagy a grillrácsot vastag alufóliával letakarjuk, megelőzzük, hogy az omlós húsú hal túlságosan megsüljön, vagy a réseken kicsússzon.

4 személyre

  • 4 db pisztrángfilé (egyenként 12.5 dkg)

A pácléhez:

  • 1 kiskanál cayenne bors
  • 1 kiskanál tamarindeszencia vagy tamarindkocka
  • 1 evőkanál összevágott friss korianderzöld
  • 0.5 kiskanál őrölt koriander
  • 0.5 kiskanál őrölt kömény
  • 2 kiskanál apróra vágott fokhagyma
  • tengeri só
  • kevés olaj a kikenéséhez

A tálaláshoz:

  • 1 db citrom
  • friss korianderzöld
  • koktélparadicsom, tetszés szerint
  • vegyes salátalevelek

Elkészítés

A filéket sorban egymás mellé,bőrös oldalukkal lefelé egy lapos rozsdamentes tálba tesszük.

A páclé elkészítéséhez a tamarindot2 evőkanál meleg vízzel összekeverjük, ha nem olvad el, az edényt forró vízzel teli lábas fölé állítjuk, és addig kevergetjük, amíg feloldódik, majd hűlni hagyjuk.

Amikor kihűlt, beletesszük a cayenne-i borsot, az összevágott és az őrölt koriandert, a köményt és a fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, majd összekeverjük, és a halra öntjük. A páclét fakanállal szétkenjük, hogy a filéket egyenletesen és teljesen ellepje, és a halat 30 percig állni hagyjuk.

A kerti grill sütőlapját vagy rácsát alufóliával letakarjuk, amit vékonyan beolajozunk, majd közepes-magas hőfokra felforrósítjuk. Ráhelyezzük a halakat, és közvetlenül a hőforrás felett 4-5 percig grillezzük, amíg a hús porhanyós lesz, közben egyszer megfordítjuk.

A citromot alaposan megmossuk, megtöröljük és gerezdekre vágjuk. A koktélparadicsomokat elfelezzük. A kész filéket levesszük a grillrácsról. Néhány friss korianderhajtással, citromgerezddel, valamint vegyes saláta levelekkel és félbevágott koktélparadicsomokkal tálaljuk.

A recept tápértéke:

190 kcal (794 kJ), 27 g fehérje, 8 g zsír, 2 g szénhidrát


Grillezett fűszeres pisztrángfilé recepthez kapcsolódó receptek

Grillezett fűszeres pisztrángfilé

Grillezett fűszeres pisztrángfilé

A savanyú, trópusi gyümölcsből, a tamarindból készült kivonatot vagy ízesítő kockát nagyobb élelmiszeráruházakban vagy ázsiai fűszerkereskedésekben árulják. Ha nem sikerül beszerezni, keverjük a fűszereket 1 evőkanál citromlé és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés