Grillezett kacsamell mentás zöldborsóval recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 160 perc
Megnézték: |
A grillezett kacsamell receptet bolondítsuk meg egy kis pikáns, mentás zöldborsóval!
- 2 db kacsamell
- 4 evőkanál provence-i fűszerkeverék vagy szárított kakukkfű
- só, bors
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál frissen aprított menta
- 25 dkg zöldborsó
Elkészítés
A húst szárazra töröljük, a bőrét négyzetesen beirdaljuk, bedörzsöljük a szárított fűszerrel, majd sózzuk, borsozzuk, és néhány órára félretesszük.
A mentát a vajjal összedolgozzuk. A borsót sós vízben megfőzzük, alaposan leszűrjük, majd visszatesszük a meleg főzőedénybe, és a mentás vajjal összekeverjük.
A grillsütőt magas hőmérsékletűre hevítjük. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé a rácsra helyezzük, és legalább 10 percig sütjük, amíg a bőr teljesen meg nem pirul, és a zsír jó része ki nem olvad. (Ügyeljünk, nehogy a pattogó zsír sérülést okozzon!) Ezután megfordítjuk, és 5-10 perc alatt készre sütjük. A mentás zöldborsóval tálaljuk.