Grillezett kacsamell mentás zöldborsóval recept

Grillezett kacsamell mentás zöldborsóval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

160 perc

Megnézték:
1886

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A grillezett kacsamell receptet bolondítsuk meg egy kis pikáns, mentás zöldborsóval!

2 személyre

  • 2 db kacsamell
  • 4 evőkanál provence-i fűszerkeverék vagy szárított kakukkfű
  • só, bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál frissen aprított menta
  • 25 dkg zöldborsó

Elkészítés

A húst szárazra töröljük, a bőrét négyzetesen beirdaljuk, bedörzsöljük a szárított fűszerrel, majd sózzuk, borsozzuk, és néhány órára félretesszük.

A mentát a vajjal összedolgozzuk. A borsót sós vízben megfőzzük, alaposan leszűrjük, majd visszatesszük a meleg főzőedénybe, és a mentás vajjal összekeverjük.

A grillsütőt magas hőmérsékletűre hevítjük. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé a rácsra helyezzük, és legalább 10 percig sütjük, amíg a bőr teljesen meg nem pirul, és a zsír jó része ki nem olvad. (Ügyeljünk, nehogy a pattogó zsír sérülést okozzon!) Ezután megfordítjuk, és 5-10 perc alatt készre sütjük. A mentás zöldborsóval tálaljuk.


Grillezett kacsamell mentás zöldborsóval recepthez kapcsolódó receptek

Grillezett kacsamell mentás zöldborsóval

Grillezett kacsamell mentás zöldborsóval

A grillezett kacsamell receptet bolondítsuk meg egy kis pikáns, mentás zöldborsóval!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés