Grillezett kolbászos burgonya recept

Grillezett kolbászos burgonya

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1915

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 db főzőhagyma
  • 1 db piros, zöld és sárga húsú paprika
  • 2 db kemény paradicsom
  • 50 dkg sárgarépa
  • 7.5 dkg vaj
  • 50 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 50 dkg szeletelhető fokhagymásfűszeres kolbász (marha- vagy disznóhúsból)
  • só, bors

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, tisztítsuk meg a répát és a hagymát. A burgonyát és a répát szeleteljük fel, a hagymát gyaluljuk vastag karikákra. Csumázzuk ki és mossuk meg a paprikát, majd vágjuk nem túl vékony csíkokra. Mossuk meg a paradicsomot, és vágjuk nagy kockákra. Karikázzuk fel a kolbászt.

Rendezzük el a burgonyát, a répát, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a kolbászt egy nagy, extra vastag alufólián. Hajtsuk fel a fólia széleit. Szórjunk vajdarabkákat, sót és borsot a lerakott hozzávalókra.

Tegyünk a tetejére egy akkora alufóliát, amely befedi. Grillezzük faszénen 30 percig, majd fordítsuk meg a burgonya-, zöldség- és kolbászszeleteket, és grillezzük letakarva további kb. 30 percig. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Ezt a fogást természetesen a sütőben is el lehet készíteni. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2.-3. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és rendezzük el benne a burgonyát, a zöldségeket és a kolbászt. Locsoljuk meg 2-3 evőkanál napraforgóolajjal, majd fűszerezzük sóval, borssal. Süssük a forró sütőben kb. 45 percig. Közben többször fordítsuk meg a szeleteket.

A recept tápértéke:

Adagonként: 440 kcal (1835 kJ), 15 g fehérje,32 g zsír, 22 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés