Grillezett lazac avokádós-mangós salsával recept

Grillezett lazac avokádós-mangós salsával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1707

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízlés szerint készítsünk hozzá egy kevés citromos vinaigrette- öntetet, és forgassuk bele a zöldsalátát, mielőtt rátesszük a lazacot és a salsát.

4 személyre

  • 2.5 kiskanál kiskanál fűszerpaprika
  • 2 kiskanál őrölt koriander
  • 0.75 kiskanál só
  • 4 szelet filézett lazac bőre nélkül (kb. 15 dkg/szelet)
  • 1 db nagy meghámozott és 1 cm-es kockákra vágott mangó
    (kb. 1 csésze)
  • 1 db meghámozott és 1 cm-es darabokra vágott avokádó
  • 1 csésze lecsepegtetett és leöblített csicseriborsó-konzerv
  • 0.3 csésze felaprított korianderzöld
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 6 csésze ehető nagyságú falatokra tépkedett
    fodros endíviasaláta

Elkészítés

Egy nagy tálban keverjük össze a fűszerpaprikát, a koriandert és a sót. Mérjünk ki 2 kiskanálnyi fűszerkeveréket, szórjuk a lazacra, és alaposan dörzsöljük a húsába. Tegyük a lazacot egy grillserpenyőbe, a hátoldalával lefelé.

Adjuk a tálban maradt fűszerkeverékhez a mangót, az avokádót, a csicseriborsót, a korianderzöldet, a citrom héját és levét, valamint az olajat, és alaposan keverjük össze.

Grillezzük a lazacot 15 cm-re a hőforrástól 5 percig, hogy közepesen átsüljön. A salsával, fodros endíviasaláta-ágyon tálaljuk.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
551 kcal energia, 29 g zsír (ebből 5,22 g telített zsírsav), 42 g fehérje, 35 g szénhidrát, 7,8 g élelmi rost, 100 mg koleszterin, 745 mg nátrium


Grillezett lazac avokádós-mangós salsával recepthez kapcsolódó receptek

Grillezett lazac avokádós-mangós salsával

Grillezett lazac avokádós-mangós salsával

Ízlés szerint készítsünk hozzá egy kevés citromos vinaigrette- öntetet, és forgassuk bele a zöldsalátát, mielőtt rátesszük a lazacot és a salsát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés