Grillezett lazac bazsalikomos szósszal

Grillezett lazac bazsalikomos szósszal

Rózsaszínben látjuk - a tányért

4 személyre

  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db ajókafilé, összeaprítva
  • 0.5 kiskanál vörösborecet
  • 0.5 kiskanál Worcestershire-szósz
  • 1.5 dl olívaolaj + a sütéshez
  • 1 evőkanál meleg víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.5 db csilipaprika
  • só, bors
  • 50 dkg lazacfilé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Összekeverjük a tojássárgáját, a bazsalikomot, a fokhagymát, az ajókafilét, a vörösborecetet és a Worcestershire- szószt. Hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, alaposan elkeverjük, majd hasonló adagokban a többi olajat is hozzákeverjük.

Hozzáadjuk a meleg vizet, a citromlét és a kimagozott, apróra vágott csilit, sózzuk, borsozzuk, és letakarva a hűtőben állni hagyjuk.

A grillsütőt alaposan felhevítjük, a rácsot enyhén bekenjük olajjal. A megtisztított lazacot is bekenjük olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és a rácson kb. 5 percig sütjük. Egy spatula segítségével óvatosan megfordítjuk, és egészen addig sütjük, míg a közepén a felszíne szárazra nem pirul. A bazsalikomos szósszal meglocsolva tálaljuk.