Grillezett lazac currys póréhagymás karikaburgonyával és spárgával recept

Grillezett lazac currys póréhagymás karikaburgonyával és spárgával
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
robull

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1539

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyik kedvenc ételemet mutatom be, amely a családom körében is nagy élményt okozott!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg sült karikaburgonya
  • 50 dkg lazac szelet(ek)
  • 6 szál zöld vagy fehér spárga
  • só, fehérbors, curry por
  • pár csík cukkini
  • 1 szál póré v. újhagyma
  • csipet szerecsendió
  • 1-2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A lazacszeletet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben elősütjük. (Ha az oldalélen kezdjük kihúzatni, akkor jobban benne marad a szaft és az ízanyag) Közben a sütőt előmelegítjük 170-180 fokra. Amikor a lazacot minden oldalán körbesütöttünk, egy tepsire helyezzük és a sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Aki grillen tudja sütni az ne magas hőfokon süsse meg kb 15 perc alatt.

Miután a serpenyőből kikerültek a lazacszeletek ezután fejenként 3 szál spárgát pirítsunk meg a megmaradt olajon. A spárgát sózhatjuk borsozhatjuk (én nem szoktam).

Amíg a lazac szeletek sülnek, bő olajban megsütjük a karika burgonyát. Majd a tejszínt a finomra vágott póréhagymát só, fehérbors és szerecsendió keverékével felhevítjük, majd a megsült burgonyát beleforgatjuk. Addigra a lazacunk is megsül.

A burgonyát formázzuk, ráhelyezzük a spárgát mellé a lazacot (vagy szeleteket), majd felszolgáljuk. díszíthetjük a felhasznált anyagokkal vagy fantáziánkra bízzuk a tányér szépítését. Jó étvágyat kívánok!


Grillezett lazac currys póréhagymás karikaburgonyával és spárgával recepthez kapcsolódó receptek

Grillezett lazac currys póréhagymás karikaburgonyával és spárgával

Grillezett lazac currys póréhagymás karikaburgonyával és spárgával

Egyik kedvenc ételemet mutatom be, amely a családom körében is nagy élményt okozott!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés