Grillezett lazac kukoricával és zöldségekkel recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
- 0.25 kiskanál cukor
- 2 evőkanál cukor
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 0.25 kiskanál őrölt kardamom
- 1 db cukkini
- 1 db narancssárga vagy piros húsú paprika
- 4 db lazacsteak (egyenként 15 dkg)
- 0.5 kiskanál sárga mustármag
- 0.8 dl fehérborecet
- 12 dkg friss vagy mélyhűtött és
felengedett morzsolt csemegekukorica - frissen őrölt fekete bors
- 1 kiskanál őrölt koriander
Elkészítés
A sütőrostélyt vékonyan beolajozzuk, majd előmelegítjük.
A koriandert, a sót, a fahéjat, a kardamomot és a borsot 1/4 kiskanál cukorral egy kis lábasba tesszük, és összekeverjük. Körülbelül 1 és 1/4 kiskanálnyi fűszerkeveréket kimérünk belőle, majd bedörzsöljük vele a lazacszeletek egyik oldalát.
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, és 5 mm- es kockákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, megmossuk, és ezt is 5 mm- es kockákra vágjuk. A maradék 2 evőkanál cukrot a mustármaggal és az ecettel együtt a lábasban maradt fűszerkeverékhez adjuk. Felforraljuk, beletesszük az összes zöldséget, és 4 perc alatt éppen csak puhára főzzük.
A lazacszeleteket a fűszeres oldalukkal lefelé a sütőrostra tesszük. 5 percig grillezzük, közben nem kellőket a másik oldalukra fordítani. A grillezett halat a párolt zöldségekkel tálaljuk.
A recept tápértéke:
290 kcal (1209 kJ), 31 g fehérje, 9,5 g zsír, 20 g szénhidrát