Grillezett nyelvhal újburgonyával recept

Grillezett nyelvhal újburgonyával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1126

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 4 dkg vaj
  • 75 dkg apró szemű újburgonya
  • 4 db konyhakész nyelvhal bőre nélkül (egyenként 22.5 dkg)
  • 1 szál menta
  • 1 nagy citrom leve és lereszelt héja
  • 50 dkg zsenge spenót
  • só, bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • citromgerezdek a díszítéshez

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és forrásban lévő vízben, 20-25 perc alatt főzzük puhára. Közben adjuk hozzá a mentát. Öntsük le a főzővizet, és hagyjuk, hogy a gőz eltávozzon a burgonyából.

Melegítsük elő a grillsütőt a legmagasabb fokozaton. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Mossuk meg a halat, és itassuk le róla a vizet, majd tegyük a tepsibe. Egy kis lábosban olvasszuk meg a vajat. Keverjük hozzá a citrom levét és héját, majd sózzuk, borsozzuk.

A citromos vajjal kenjük meg a halat, majd grillezzük 5-6 percig. Ekkor óvatosan fordítsuk meg, és grillezzük további 5-6 percig, illetve amíg a halhús le nem válik a szálkákról.

Közben válogassuk át a spenótot, mossuk meg, és alacsony hőfokon, vizesen pároljuk egy lábosban, amíg össze nem esik (kb. 3 perc). Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. A halat a burgonyával és a spenóttal együtt, forrón tálaljuk. Díszítsük citromgerezdekkel.

A recept tápértéke:

Adagonként: 415 kcal (1730 kJ), 47 g fehérje, 12 g zsír, 29 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés