Grillezett pácolt csirkemell recept

Grillezett pácolt csirkemell
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1981

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az este bepácolt húsokat éjszakára hűtőbe teszem, így jól átjárják az ízek, és másnap csak a sütéssel kell foglalatoskodni.

2 személyre

  • 3 db csirkemellfilé
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 teáskanál worchester szósz
  • őrölt fehér bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • majoranna
  • szerecsendió

Elkészítés

A mellfiléket ízlés szerint szeleteljük fel, majd sózzuk és hagyjuk állni kb. egy fél órát.

Közben a pác hozzávalóit keverjük össze egy tálba, és nyomjuk bele a fokhagymát. (ízlés szerint tehetünk bele több fokhagymát is) Ezután alaposan forgassuk bele a felszeletelt húst, majd hagyjuk pár órán át pácolódni sütés előtt. (én este pácoltam be, és éjszakára betettem a hűtőbe)

Sütés előtt csepegtessük le a húsról a páclevet, majd pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. (süthetjük grillen, vagy éppen tárcsán is a hússzeleteket)

Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk mellé salátát, vagy friss péksüteményt.


Grillezett pácolt csirkemell recepthez kapcsolódó receptek

Grillezett pácolt csirkemell

Grillezett pácolt csirkemell

Az este bepácolt húsokat éjszakára hűtőbe teszem, így jól átjárják az ízek, és másnap csak a sütéssel kell foglalatoskodni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés