Grillezett pácolt csirkemell recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Az este bepácolt húsokat éjszakára hűtőbe teszem, így jól átjárják az ízek, és másnap csak a sütéssel kell foglalatoskodni.
- 3 db csirkemellfilé
- 1.5 dl olívaolaj
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál szójaszósz
- 2 teáskanál worchester szósz
- só
- őrölt fehér bors
- rozmaring
- kakukkfű
- majoranna
- szerecsendió
Elkészítés
A mellfiléket ízlés szerint szeleteljük fel, majd sózzuk és hagyjuk állni kb. egy fél órát.
Közben a pác hozzávalóit keverjük össze egy tálba, és nyomjuk bele a fokhagymát. (ízlés szerint tehetünk bele több fokhagymát is) Ezután alaposan forgassuk bele a felszeletelt húst, majd hagyjuk pár órán át pácolódni sütés előtt. (én este pácoltam be, és éjszakára betettem a hűtőbe)
Sütés előtt csepegtessük le a húsról a páclevet, majd pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. (süthetjük grillen, vagy éppen tárcsán is a hússzeleteket)
Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk mellé salátát, vagy friss péksüteményt.