Grillezett, pácolt tofu recept

Grillezett, pácolt tofu

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Megnézték:
3641

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pácolt tofuszeletet tálalhatjuk melegen vagy hidegen. Ha főételnek szánjuk, 3 szeletet tálaljunk belőle (esetleg csíkokra vágott spenótágyon), előételként kínálva 2 szelet is elég belőle. Ha préselt tofut használunk, az első lépést kihagyhatjuk.

4 személyre

  • 2 tömb kemény tofu (50 dkg)
  • 0.25 csésze csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 4 kiskanál sötétbarna cukor
  • 2 kiskanál sötét szezámolaj
  • 4 kiskanál szezámmag
  • 4 vékonyra felkarikázott mogyoróhagyma

Elkészítés

A tofutömböket vízszintesen vágjuk félbe és tegyük vágódeszkára. Helyezzünk a deszka egyik vége alá egy konzervet vagy egy kisebb edényt, hogy a deszka síkját megdöntsük, és az alacsonyabbik vége a mosogatóba érjen. Fedjük le a tofut háztartási papírtörlővel, tegyünk rá egy másik vágódeszkát, és tartsuk lenyomott helyzetben úgy, hogy egy nehéz lábast vagy néhány konzervet teszünk rá. Hagyjuk így 2 órán keresztül, amíg jól ki nem csepeg.

Egy lapos, hőálló edényben, amely elég nagy ahhoz, hogy a tofu egy rétegben elférjen benne, keverjük össze a szójaszószt, a citromlevet, a barna cukrot és a szezámolajat. Tegyük a kipréselt tofut az edénybe, és hagyjuk állni 3 óra hosszat, illetve amíg a páclé nagyjából félig fel nem szívódik (a végén marad még egy kevés az edényben).

Melegítsük elő a grillsütőt. Vegyük ki a tofut a pácléből, a maradék levet tegyük félre. Helyezzük a tofut a sütőlapra, és grillezzük 15 cm-re a hőforrástól mindkét oldalát kb. 5 percig, amíg sötétbarnára nem pirul.

Közben egy kis serpenyőben alacsony hőfokon pirítsuk a szezámmagot 3 percig, aranysárgára.

Tálaláskor a tofuszeleteket vágjuk 4 háromszög alakú részre, szórjunk rá mogyoróhagymát és szezámmagot, majd öntsük rá a maradék páclevet.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként: 461 kcal energia, 27 g zsír (ebből 3,78 g telített zsírsav), 44 g fehérje, 20 g szénhidrát, 1,1 g élelmi rost, 0 mg koleszterin, 642 mg nátrium


Grillezett, pácolt tofu

Grillezett, pácolt tofu

A pácolt tofuszeletet tálalhatjuk melegen vagy hidegen. Ha főételnek szánjuk, 3 szeletet tálaljunk belőle (esetleg csíkokra vágott spenótágyon), előételként kínálva…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés