Grillezett spárga paprikasalátával recept

Grillezett spárga paprikasalátával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
983

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg spárga
  • 2 db nagy piros húsú paprika
  • 22 dkg újhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • parmezán sajt forgácsolva összesen kb. 15 dkg a díszítéshez
  • 2 vastag szelet kenyér teljes kiőrlésű lisztből
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerinti mennyiségben
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 16 db friss bazsalikomlevél
  • 16 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés

A kenyérszeletek héját levágjuk, a belső részüket felkockázzuk. A kerti grillt lezárt fedéllel felforrósítjuk. A kenyérkockákat egy tálban összekeverjük az olajjal. Megborsozzuk. Alu- vagy fém grilltálcára tesszük, és kb. 5 percig pirítjuk őket. Megszórjuk a parmezán sajttal, és újabb 5 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.

A spárgát leöblítjük, a fás részeit eltávolítjuk. A paprikát félbevágjuk, megmossuk és kicsumázzuk. Az újhagymát megtisztítjuk. A kerti grill sütőlapját vagy alufóliával letakart rácsát közepes hőfokra melegítjük. A zöldségeket egy tálban összeforgatjuk az olajjal.

A spárgát és a paprikát a sütőlapra vagy az alufóliával letakart rácsra fektetjük. Néhány perc múlva az újhagymát is melléjük tesszük. 10 percig grillezzük, amíg megpuhulnak, közben többször megforgatjuk őket, hogy egyenletesen piruljanak. (Ha nem elég nagy a grillrács, két adagban grillezzük a zöldségeket.)

A bazsalikomleveleket megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd darabokra tépkedjük. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Az öntet hozzávalóit egy salátástálban habverővel simára keverjük, és ízlés szerint megborsozzuk. A grillezett zöldségeket vastagon felszeleteljük, azután összeforgatjuk az öntettel. A tetejére szórjuk a pirított kenyérkockákat, és a sajtforgáccsal díszítjük. Melegen tálaljuk.

A recept tápértéke:

351 kcal (1467 kJ), 18 fehérje, 18 g zsír, 29 g szénhidrát


Grillezett spárga paprikasalátával recepthez kapcsolódó receptek

Grillezett spárga paprikasalátával

Grillezett spárga paprikasalátával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés