Grillezett töltött gomba

Grillezett töltött gomba
4 személyre

  • 12 db közepes gombafej
  • 15 dkg gomba a töltelékhez
  • 15 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt
  • étkezési keményítő, só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A gombák szárát letörjük. A gombafejeket megtisztítjuk és félretesszük. A letört szárakat és a többi gombát is megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hagymát és fokhagymát is apróra vágjuk

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát felforrósított olajban megpirítjuk, majd beletesszük a darált húst és tovább pirítjuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott gombát és készre pároljuk. Az apróra kockákra vágott kaliforniai paprikát ezután rakjuk csak bele. Ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük és az étkezési keményítővel besűrítjük. A tejszint beleöntjük és összeforraljuk. A forralás befejeztével, de még melegen, a felvert tojással kikeverjük a tölteléket.

Az így elkészített töltelékkel a gombafejeket megtöltve kiolajozott tepsibe rakjuk a és a kockákra vágott füstölt szalonnát is a tetejére tesszük. Grillsütőben, vagy előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. 20-25 perc sütés után reszelt sajtot szórunk rá és folytatjuk a sütést. A megsütött töltött gombafejeket párolt rizzsel tálaljuk.