Grízes tészta recept

Grízes tészta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
426

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A grízes tészta egy olyan étel, melyet vagy nagyon szeret valaki vagy még megkóstolni sem hajlandó.

2 személyre

  • 15 dkg búzadara (gríz)
  • 1.5 dl víz
  • 2 csipet só
  • 3 evőkanál olaj
  • 25 dkg szélesmetélt

Elkészítés

Az olajat melegítsük fel, majd szórjuk hozzá a búzadarát. Ezután sózzuk, és állandó keverés mellett pirítsuk aranybarnára. Kis lángon pirítsuk, és figyeljünk nehogy megégjen.

Amikor már szép aranybarnára pirult, vegyük le a tűzről, és óvatosan öntsük fel a vízzel. Figyeljünk, hogy a kezünk ne legyen az edény felett, mert amikor a forró gríz és a víz találkozik, hirtelen felcsap a gőz!

Ezután keverjük össze, majd tegyük vissza a tűzre, és kisebb lángon néha megkeverve addig pirítsuk tovább míg a nedvesség elpárolog, és finom morzsalékos lesz. Pár perc alatt elkészül.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le. Ezután alaposan csepegtessük le, majd adjuk hozzá a langyosra hűlt pirított grízhez.

Ezután ízlés szerint szórjuk meg egy pici sóval, és kevergetés közben melegítsük össze, majd tálalásig tartsuk melegen a tésztát.

Tálaláskor ízlés szerint porcukorral és lekvárral kínáljuk.


Grízes tészta recepthez kapcsolódó receptek

Grízes tészta

Grízes tészta

A grízes tészta egy olyan étel, melyet vagy nagyon szeret valaki vagy még megkóstolni sem hajlandó.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés