Gulyáskrém házilag tartósítószer nélkül recept

Gulyáskrém házilag tartósítószer nélkül
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
N.Ildikó

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
6811

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A házilag készült gulyáskrém nem tartalmaz "E" adalékanyagot, kevesebb benne a só, és nem utolsó sorban lényegesen olcsóbb, mint a bolti változat.

4 személyre

  • 40 dkg nyers fűszer, vagy hegyes paprika (lehet édes vagy csípős ízlés szerint)
  • 60 dkg kápia, pritamin, vagy bármilyen piros húsú paprika
  • 50 dkg sárgarépa
  • 25 dkg fehérrépa
  • 25 dkg zellergumó
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 5 dl paradicsomlé (esetleg sűrített paradicsom hígítva)
  • 2.5 dl étolaj vagy zsír
  • 2 dkg só
  • 1 teáskanál citromsav (elmaradhat)

Elkészítés

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, húsdarálón ledaráljuk, és egy nagyobb lábasban odatesszük a zsiradékon dinsztelni.

2. A paprikákat közben megmossuk, kicsumázzuk, a csumáról eltávolítjuk a magokat, és a szárat, majd a paprikát és a csumát is ledaráljuk, hozzáadjuk a megdinsztelt hagymához.

3. A zöldségeket megtisztítjuk, ezeket is ledaráljuk, és szintén hozzáadjuk a főzethez.

4. A főzetet felöntjük a paradicsomlével, és beletesszük a sót.

5. Gyakori keverés mellett, péppé főzzük. Amennyiben szükséges pótolhatjuk a vizet, ha túl sűrű lenne és még nem főtt meg. Akkor van kész, ha minden hozzávaló szétfőtt, sűrű és homogén állagú a pépünk. (A vitamintartalom megőrzése érdekében, bot mixerrel gyorsíthatjuk a folyamatot.) A lábas alatt mérsékeljük a hőt, a legkisebb fokozatra, a krémbe belekeverjük a citromsavat.

6. A krém főzése közben a kisméretű, 100, max. 200 ml-es előre kimosott üvegeket, a sütőben átforrósítjuk.

7. A takarékon fövő krémet elkezdjük az üvegekbe tölteni, azonnal lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

A gulyáskrém felbontás után hűtőben 1-2 hétig eláll, felhasználása ugyan az mint az eredetié, csak ez nem tartalmaz mesterséges adalékokat.


Gulyáskrém házilag tartósítószer nélkül recepthez kapcsolódó receptek

Gulyáskrém házilag tartósítószer nélkül

Gulyáskrém házilag tartósítószer nélkül

A házilag készült gulyáskrém nem tartalmaz "E" adalékanyagot, kevesebb benne a só, és nem utolsó sorban lényegesen olcsóbb, mint a bolti változat.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés