Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1711

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A Gundel palacsinta szerintem a palacsinták králya. A rumos-diós töltelékkel és a csokoládéöntettel, és némi tejszínhabbal, nagyon finom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 10 darab palacsintához:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál olaj (+ a sütéshez)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 10 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 dl rum (v. rumaroma)
  • 1 dl tejszín

A csokoládés öntethez:

  • 12.5 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A palacsinta tésztához a tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, a vaníliaaromával, a tejszínnel, és a szénsavas ásványvízzel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és egy evőkanál olajat. Addig keverjük, hogy egy sima állagú, nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk. (keverés közben, ha szükséges, akkor még adjunk hozzá ásványvizet)

Ezután olajjal kikent palacsintasütőbe süssük ki a palacsintákat.

A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot, és rumot)

A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszögbe.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára.

Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük rá egy tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.


Gundel palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Gundel palacsinta

Gundel palacsinta

A Gundel palacsinta szerintem a palacsinták králya. A rumos-diós töltelékkel és a csokoládéöntettel, és némi tejszínhabbal, nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gundel palacsinta recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. február 14.
Hát persze,ez így is tökéletes Gizike!
thumb
Gizi - 2014. február 14.
Zsuzsa, köszönöm!! Biztosan finom flambírozva is. Én csak így egyszerűen készítem.
thumb
Gizi - 2014. február 13.
BALAZSG! Próbáld ki, meglátod ízlik mjd Neked is.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. február 13.
Hát igen,ez nagyon remek,bár én flambírozni is szoktam.Nagyon szép tálalás Gizike!
balizsg - 2014. február 13.
A Gundel palacsinta nagyon finom, ezt a változatát még nem ismerem, de hasonlót már régebben ettem Szegeden. Gofrit ettem Budapesten évekkel ezelőtt. Köszi a receptjét.
balizsg - 2014. február 13.
A Gundel palacsinta nagyon finom, ezt a változatát még nem ismerem, de hasonlót már régebben ettem Szegeden. Gofrit ettem Budapesten évekkel ezelőtt. Köszi a receptjét.