Gung bao csirkeszárnyak recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Fűszeres csirkeszárnyak gung bao módra
A recept hozzávalói ( személyre)
- 5 dkg földimogyoró
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 4 evőkanál szójaszósz
- 40 dkg csirkeszárny
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál szecsuani bors
- 2 db szárított csilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2.5 cm gyömbér
- 2 db újhagyma
Elkészítés
A mogyorót forró serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A kukoricalisztet elkeverjük 2 evőkanál szójaszósszal, megforgatjuk benne a húst, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk.
Közepes lángon felhevítünk egy wokot vagy egy serpenyőt,
felforrósítjuk benne az olajat, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a szecsuani borsot és az apróra vágott csilipaprikát.
Kevergetni kezdjük, majd mikor a csili barnulni kezd,
visszatesszük a tűzre, nagy lángon hevítve hozzáadjuk a
csirkeszárnyakat, és 3-4 percig pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a fi nomra vágott fokhagymát, az apróra vágott gyömbért, a nagyobb darabokra vágott újhagymát és a földimogyorót. További 1-2 percig pirítjuk, míg a csirke teljesen át nem sül, majd a maradék szójaszósszal elkeverve, azonnal tálaljuk.