Gung bao csirkeszárnyak recept

Gung bao csirkeszárnyak
2.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3796

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fűszeres csirkeszárnyak gung bao módra

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg földimogyoró
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 40 dkg csirkeszárny
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál szecsuani bors
  • 2 db szárított csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2.5 cm gyömbér
  • 2 db újhagyma

Elkészítés

A mogyorót forró serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A kukoricalisztet elkeverjük 2 evőkanál szójaszósszal, megforgatjuk benne a húst, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk.

Közepes lángon felhevítünk egy wokot vagy egy serpenyőt,

felforrósítjuk benne az olajat, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a szecsuani borsot és az apróra vágott csilipaprikát.

Kevergetni kezdjük, majd mikor a csili barnulni kezd,

visszatesszük a tűzre, nagy lángon hevítve hozzáadjuk a

csirkeszárnyakat, és 3-4 percig pirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a fi nomra vágott fokhagymát, az apróra vágott gyömbért, a nagyobb darabokra vágott újhagymát és a földimogyorót. További 1-2 percig pirítjuk, míg a csirke teljesen át nem sül, majd a maradék szójaszósszal elkeverve, azonnal tálaljuk.


Gung bao csirkeszárnyak recepthez kapcsolódó receptek

Gung bao csirkeszárnyak

Gung bao csirkeszárnyak

Fűszeres csirkeszárnyak gung bao módra

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés