Gyömbéres-barackos csirke

Gyömbéres-barackos csirke

Csínján a gyömbérrel - A többi elronthatatlan!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg csirkemell vagy -comb
  • 12 dkg sárgabarackkompót
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húsról eltávolítjuk a bőrt, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd sütőben 170 °C-on megsütjük.

Míg a hús sül, a nagyobb darabokra vágott barackot összekeverjük a borecettel, a tormával, a gyömbérrel, a sóval és a borssal. Mikrohullámú sütőbe helyezzük, lefedjük, és a legerősebb fokozaton 60 másodpercig mikrózzuk. Közben egyszer átkeverjük.

Ezután megkenjük vele a húst, és a sütőbe visszahelyezve további 10-20 percig sütjük, időnként átkenve a barackos keverékkel. Tálaláskor a maradék szószt a húsra kanalazzuk.

(Egész csirkével is elkészíthető: ilyenkor a csirke hasüregét megszórjuk sóval, borssal, majd lábait összekötözzük, és 60 percig sütjük, majd a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint a bontott csirkénél.)