Gyömbéres-körtés galette recept

Gyömbéres-körtés galette
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1353

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyöngéden a gyömbérrel - egy kevés is elég a finom összhatáshoz

4 személyre

  • 1 csomag rétestésztalap
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál liszt + a nyújtáshoz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál cukrozott gyömbér
  • 1 kiskanál citromhéj
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 db nagyobb körte
  • tejszínhab (tetszőleges)
  • cukrozott gyömbér (tetszőleges)

Elkészítés

Enyhén lisztes felületen kihajtogatjuk a rétestésztát, és egy 25x30 cm-es téglalapot formálunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, villával megszurkáljuk, majd a széleit enyhén visszahajtjuk, és a felvert tojásfehérjével bekenjük. A levágott tésztával feldíszítjük a széleket, és ismét bekenjük tojásfehérjével.

Összekeverjük a lisztet, a kétféle cukrot, a gyömbért és a citromhéjat, belevagdossuk a vajat, és a kapott keverék felét rászórjuk a tésztára. Rátesszük a meghámozott, kimagozott és vékony szeletekre vágott körtét, és a maradék keverékkel megszórjuk.

A tésztát 200 °C-os sütőben 18-20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz, és a körte meg nem puhul. Melegen, ízlés szerint tejszínhabbal és cukrozott gyömbérrel tálaljuk.


Gyömbéres-körtés galette

Gyömbéres-körtés galette

Gyöngéden a gyömbérrel - egy kevés is elég a finom összhatáshoz

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés