Gyömbéres-mézes oldalas recept

Gyömbéres-mézes oldalas
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

210 perc

Megnézték:
2198

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lassú tűzön omlós oldalas

6 személyre

  • 1.5 kg sertésoldalas
  • 3 db újhagyma

A marinádhoz:

  • 2 ujjnyi friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szecsuani bors
  • 0 evőkanál apróra vágott csilipaprika

Elkészítés

Az oldalast megtisztítjuk, és a csontok közötti membránt kissé bevágjuk, hogy könnyebb legyen majd szétszedni.

A marinádhoz az apróra vágott gyömbért összekeverjük a fokhagymával, a cukorral, a sóval és a borssal, és botmixerrel pasztává dolgozzuk.

Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd bekenjük vele a hús mindkét oldalát, és műanyag fóliába csomagolva néhány órára a hűtőbe tesszük.

A húst egy rácsos tepsibe helyezzük, és alufóliával letakarva (ne érjen a húshoz!), 160 °C-os sütőben 2 órán át sütjük. A fóliát levéve további 1 órán át sütjük, majd a karikára vágott újhagymával megszórva tálaljuk.


Gyömbéres-mézes oldalas recepthez kapcsolódó receptek

Gyömbéres-mézes oldalas

Gyömbéres-mézes oldalas

Lassú tűzön omlós oldalas

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés