Gyömbéres-paradicsomos garnélaleves üvegtésztával recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Nagyon ízletes ez a leves, sokszor elkészítem, most sajnos nem volt friss korianderem idehaza, csak pár levél, de nagyon finom jól megszórva a levesben. Azért így is elfogyott!Érdemes kipróbálni, akár csirkemellből is, ha nem szeretitek a rákot.
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg kelkáposzta
- 15 dkg póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 db koktél, vagy datolya paradicsom
- 1 db 3-4 cm gyömbér
- 1 db chili aprítva
- 1 dl paradicsomszósz
- 2 evőkanál halszósz
- 1 db citrom leve és egy fél citrom a díszítéshez
- 12 db garnéla (25 dkg)
- 1 csomag üvegtészta (5 dkg)
- 1 kisebb csokor friss koriander (opcionális)
- 2 teáskanál só
- 5 dl víz
Elkészítés
Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk össze a felcsíkozott kelkáposztát, a felezett paradicsomokat, a felkarikázott póréhagymát, a zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, felkarikázott csilivel együtt. A garnélákat tisztítsuk meg, mivel már előfőzöttek. így Az üvegtészta köteget sós vízben előfőzzük rövid idő alatt. A levest sózzuk, majd öntsük fel 8 dl vízzel, adjuk hozzá a paradicsomszószt, a halszószt és forraljuk össze a levest. A levesbe tegyük a rákokat, és ízesítjük a lime levével. Friss korianderrel , rizstésztával, félbevágott lime karikákkal tálaljuk. Ezeket a végén tegyük a levesbe pár perccel tálalás előtt.