Gyömbéres-paradicsomos garnélaleves üvegtésztával recept

Gyömbéres-paradicsomos garnélaleves üvegtésztával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
35

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon ízletes ez a leves, sokszor elkészítem, most sajnos nem volt friss korianderem idehaza, csak pár levél, de nagyon finom jól megszórva a levesben. Azért így is elfogyott!Érdemes kipróbálni, akár csirkemellből is, ha nem szeretitek a rákot.

4 személyre

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 db koktél, vagy datolya paradicsom
  • 1 db 3-4 cm gyömbér
  • 1 db chili aprítva
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 db citrom leve és egy fél citrom a díszítéshez
  • 12 db garnéla (25 dkg)
  • 1 csomag üvegtészta (5 dkg)
  • 1 kisebb csokor friss koriander (opcionális)
  • 2 teáskanál só
  • 5 dl víz

Elkészítés

Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk össze a felcsíkozott kelkáposztát, a felezett paradicsomokat, a felkarikázott póréhagymát, a zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, felkarikázott csilivel együtt. A garnélákat tisztítsuk meg, mivel már előfőzöttek. így Az üvegtészta köteget sós vízben előfőzzük rövid idő alatt. A levest sózzuk, majd öntsük fel 8 dl vízzel, adjuk hozzá a paradicsomszószt, a halszószt és forraljuk össze a levest. A levesbe tegyük a rákokat, és ízesítjük a lime levével. Friss korianderrel , rizstésztával, félbevágott lime karikákkal tálaljuk. Ezeket a végén tegyük a levesbe pár perccel tálalás előtt.


Gyömbéres-paradicsomos garnélaleves üvegtésztával recepthez kapcsolódó receptek

Gyömbéres-paradicsomos garnélaleves üvegtésztával

Gyömbéres-paradicsomos garnélaleves üvegtésztával

Nagyon ízletes ez a leves, sokszor elkészítem, most sajnos nem volt friss korianderem idehaza, csak pár levél, de nagyon finom jól megszórva a levesben. Azért így is elfogyott!Érdemes kipróbálni, akár csirkemellből is, ha nem szeretitek a rákot.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés