Gyömbéres bonbon recept

Gyömbéres bonbon
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
741

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Házi bonbon készítése nem annyira bonyolult, csak szilikonos formának lenni kell otthon és bármivel tölthetjük. Most ezzel próbálkoztam, nagyon jó szuper lett. Elrontani nem is lehet.
6 személyre

  • 1 tubus sűrített tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dkg fehér csokoládé
  • karamellizált gyömbér

Elkészítés

Vízgőz felett felolvasztjuk a fél tábla csokoládét, hozzáadjuk a sűrített tejnek a felét, , ezzel a masszával megtöltjük a bonbon formát, de csak a formának az aljára tesszük a masszát.Hűtőbe tesszük dermedni.

Jön a krém készítése:

Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét és hozzáadjuk a sűrített tejet, majd a karamellizált gyömbért.

Elővesszük a bonbonokat és megtöltjük a krémmel. Ezután ismét betesszük a hűtőbe dermedni a bonbonokat. Kb. 30-40 percre, de a hűtőtől is függ.

Ismét vízgőz fölött megolvasztjuk a másik fél tábla csokoládét, és hozzáadjuk a sűrített tejet.

Így már a kész bonbonokat ismét betesszük a hűtőbe dermedni. Ezután amikor már úgy látjuk, hogy jól megdermedt, akkor ki vesszük a bonbon formából és máris fogyaszthatjuk. De mindig a hőtőben kell tartani, mert csak akkor lesz tökéletes a bonbonunk.


Gyömbéres bonbon

Gyömbéres bonbon

Házi bonbon készítése nem annyira bonyolult, csak szilikonos formának lenni kell otthon és bármivel tölthetjük. Most ezzel próbálkoztam, nagyon jó szuper lett. Elrontani nem is lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés