Gyömbéres csirkeleves recept

Gyömbéres csirkeleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1371

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkeleves sem a régi - ha gyömbérrel készítjük!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter csirkealaplé
  • 5 dkg gyömbér
  • 2 db újhagyma
  • 2 db csilipaprika
  • 0.6 dl szójaszósz
  • 0.5 kiskanál szezámolaj
  • 2 evőkanál rizsbor
  • 15 dkg főtt csirkehús
  • 2 db bok choy (bordáskel)
  • friss korianderzöld a tálaláshoz

Elkészítés

Az alaplét a megtisztított és vékony csíkokra vágott gyömbérrel, a felkarikázott újhagymával, a csilivel, a szójaszósszal, a szezámolajjal és a rizsborral forrásig hevítjük, majd további 5 percig forraljuk.

A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és a négybe vágott bok choyjal együtt az alapléhez adjuk. Még kb. 5 percig forraljuk, amíg a bok choy meg nem puhul. Tálaláskor megszórjuk a korianderrel.


Gyömbéres csirkeleves

Gyömbéres csirkeleves

A csirkeleves sem a régi - ha gyömbérrel készítjük!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés