Gyömbéres palacsinta eperdzsemmel recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Trükkös palacsinta: gyömbért a tésztába, tejfölt a lekvárhoz!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 6 darab palacsintához:
- 15 dkg liszt
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 4.5 dkg barna cukor
- 4 db tojás
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl tejszín
- 4 dl tejföl
- 1 kiskanál porcukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
A töltelékhez:
- 5 dl eperlekvár
- 1 rúd vanília
Elkészítés
A töltelékhez a lekvárt 0,5 dl vízzel kis lángon forralni kezdjük, majd kb. 5 perc után levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kipergetett vaníliát, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A lisztet és a gyömbért egy edénybe szitáljuk és összekeverjük a cukorral. A tojást összedolgozzuk a tejjel és a tejszínnel, majd simára keverjük a lisztes keverékkel, és 20 percet állni hagyjuk.
Felhevítünk egy ragadásmentes palacsintasütőt, és kb. 0,8 dl-es adagokban kisütjük benne a palacsintákat.
Minden második palacsinta közepére tejfölt és lekvárt kanalazunk, majd a tetejére egy másik palacsintát helyezünk, és a széleket boríték alakban felhajtjuk. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.