Gyömbéres palacsinta eperdzsemmel

Gyömbéres palacsinta eperdzsemmel

Trükkös palacsinta: gyömbért a tésztába, tejfölt a lekvárhoz!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 6 darab palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 4.5 dkg barna cukor
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl tejszín
  • 4 dl tejföl
  • 1 kiskanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

A töltelékhez:

  • 5 dl eperlekvár
  • 1 rúd vanília
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A töltelékhez a lekvárt 0,5 dl vízzel kis lángon forralni kezdjük, majd kb. 5 perc után levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kipergetett vaníliát, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

A lisztet és a gyömbért egy edénybe szitáljuk és összekeverjük a cukorral. A tojást összedolgozzuk a tejjel és a tejszínnel, majd simára keverjük a lisztes keverékkel, és 20 percet állni hagyjuk.

Felhevítünk egy ragadásmentes palacsintasütőt, és kb. 0,8 dl-es adagokban kisütjük benne a palacsintákat.

Minden második palacsinta közepére tejfölt és lekvárt kanalazunk, majd a tetejére egy másik palacsintát helyezünk, és a széleket boríték alakban felhajtjuk. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.