Gyömbéres sertéskaraj

Gyömbéres sertéskaraj

Vad ez a disznó - pedig nem vaddisznó!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 szál thai citromfű (apróra vágva)
  • 1 ujjnyi gyömbér (apróra vágva)
  • 1 kiskanál csilipehely (vagy friss csili, apróra vágva)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hússzeleteket egy nem fémből készült edénybe helyezzük. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, a húsra öntjük, majd lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük.

A grillsütőt előkészítjük a sütéshez. A hússzeleteket a grillrács közepére helyezzük, mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük, majd kissé a rács széle felé húzva őket, 10 perc alatt teljesen átsütjük. Salátával kitűnő.