Gyors Barbie saláta recept

Gyors Barbie saláta
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3183

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Családunk Misije igazi gourmand, bár a tejfölös cékla gondolata nem igazán bizsergette meg ízlelő bimbóimat. Ám a bizarr rózsaszínűre sikeredett ún. Barbie salátát új köntösbe öltöztetve mindenképpen érdemesnek tartom akár előétel, akár gyors vacsora tálalására. Tetszés szerint gazdagítható hajszálvékony sonkával, virsli karikával, sült hús kockával.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg savanyú céklasaláta vagy főtt céklakocka maradék a csorbából
  • 4 db tojás
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 dl kefir
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 db kockacukor
  • 1 mokkáskanál só
  • csipetnyi őrölt fehérbors

Elkészítés

A megmosott tojást 8 perc alatt keményre főzzük, a kefirt, majonézt, mustárt, sót, cukrot, borsot mélyebb tálkában összekeverjük.

Amíg a főtt tojást hűtjük, a lecsöpögtetett céklát, a megtisztított lila hagymát kockára vágjuk, a kefires öntetbe keverjük, hozzáadunk 2 evőkanál céklalevet, ami kellően rózsaszínesíti salátánkat. A megtisztított főtt tojásokat is felkockázzuk, és lazán a salátába forgatjuk. Sajtos pirítóssal, illatos teával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Készítette Nyersné Vajda Márta


Gyors Barbie saláta recepthez kapcsolódó receptek

Gyors Barbie saláta

Gyors Barbie saláta

Családunk Misije igazi gourmand, bár a tejfölös cékla gondolata nem igazán bizsergette meg ízlelő bimbóimat. Ám a bizarr rózsaszínűre sikeredett ún. Barbie salátát új köntösbe öltöztetve mindenképpen érdemesnek tartom akár előétel,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gyors Barbie saláta recepthez

thumb
vajdamarta - 2011. május 09. 12345
Drága Anka! Ajjaj, de régen voltam kezdő...:)! Igen, jól írja M.Cs.-né. Házi eltevésű v. bárhol beszerzett savanyított céklából is készíthető, vagy olyan levesből kiszedve, ami akarattal teng túl céklában, ill. nyers céklából is, ha kissé só vízben roppanósra főzöd. A roppanós állagú nem mállik szét a fogad alatt, vagyis ne főzd agyon.:) Bármely léből szűrőbe szedve kell lecsöpögtetni, esetenként kellő ízesítés után felhasználni. A csorba olyan savanykás zöldségleves, amibe én céklát is teszek, de ettől még nem borscs:). Sok sikert!
Mészáros Csabáné - 2011. május 08. 12345
Szerintem , abból a léből kell lecsöpögtetni , hogy ne higítsa el a salátát. Vagy ha házilag lett fözve akkor a fözöléből kell lecsöpögtetni.
anka - 2011. május 07. 12345
"lecsöpögtetett cékla"? mitől csöpög? kezdőknek elmagyaráznád, hogy ez mit jelent? én még csak a piacon láttam céklát a savanyúságosnál...