Gyors cipópizza recept

Gyors cipópizza

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1770

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, íze mégis nagyszerű – majdnem olyan, mint a hagyományos pizzáé. A passata (áttört paradicsomból készült sűrű mártás) és a sárga húsú paprika édes ízét remekül ellensúlyozza a sós korpacipó. Laktató, ízletes és egészséges előétel.

4 személyre

  • sárga húsú paprika kimagozva és vékony szeletekre vágva
  • só és fekete bors
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 db nagy cukkini vékonyan felszeletelve
  • 20 dkg mozzarella sajt szeletelve
  • 2 nagy korpás (vagy Graham-) cipó félbevágva
  • 1.2 dl hagymás-fokhagymás passata
  • maroknyi friss szurokfű (oregano)

Elkészítés

Melegítsük elő a grillsütőt a legmagasabb fokozaton. Fektessünk a grillrostélyra egy darab alufóliát. Tegyük a cukkini- és a paprikaszeleteket a fóliára, permetezzük meg az olívaolajjal, és forgassuk össze. Terítsük szét a zöldségeket, majd grillezzük kb. 5 percig, amíg puhulni nem kezdenek.

Tegyük a fél cipókat a zöldségek tetejére a héjas oldalukkal fölfelé, és enyhén pirítsuk meg őket. Vegyük ki a cipókat. Forgassuk meg a zöldségeket, és grillezzük tovább, miközben a cipókat megkenjük a paradicsomszósszal.

A cipók vágott oldalát – amelyet nem pirítottunk meg – kenjük be passatával, s hagyjuk a szószt beszívódni a kenyérbe. Tegyünk mindegyikre néhány oregánólevelet, majd halmozzuk rá az ízlés szerint fűszerezett, grillezett zöldségeket. A mozzarellaszeleteket tegyük rá a tetejére.

Helyezzük vissza a grillsütőbe a cipópizzákat. Grillezzük őket erős fokozaton 3-5 percig. Akkor van kész, amikor a sajt megolvadt és barnulni kezd. Tálaljuk azonnal, tűzforrón.

Tipp:

• Cukkini helyett használjunk patisszont, a sárga húsú paprika helyett pedig zöld paprikát. n• Tegyünk a zöldségek alá más friss fűszernövényeket, például bazsalikomot és majoránnát. n• Gombás pizzához használjunk 30 dkg szeletelt apró csiperkegombát a cukkini és a sárga húsú paprika helyett.n

Miért egészséges?

• A paprika – zöld, sárga vagy piros színű – rendkívül gazdag C-vitaminban. Béta-karotin-tartalma révén közülük is kiemelkedik A-vitaminforrásként a piros húsú paprika, mivel 100 g-jában 685 mg karotinoid van. n• A sajt sok fehérjét, kalciumot, valamint többféle B-vitamint tartalmaz. A mozzarellában más sajtokhoz képest kevesebb zsír van: 100 g-ban mindössze 21 g, energiaértéke pedig 289 kcal. A cheddar sajt zsírtartalma 34 g, energiatartalma 412 kcal.n

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 325 kcal, fehérje 20 g, zsír 15 g (ebből, telített 7 g), szénhidrát 30 g (ebből cukor 7 g), rost 5 g, B12-, C-vitamin, A-, B1-, B2-, E-vitamin, folsav, niacin, kalcium, réz, B6-vitamin, kálium, cink


Gyors cipópizza recepthez kapcsolódó receptek

Gyors cipópizza

Gyors cipópizza

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, íze mégis nagyszerű – majdnem olyan, mint a hagyományos pizzáé. A passata (áttört paradicsomból készült sűrű mártás) és a sárga húsú paprika édes ízét remekül ellensúlyozza a sós korpacipó.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés