Gyors csili kétféle babból recept

Gyors csili kétféle babból
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1832

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Íme egy tápláló, laktató csili, amelyet hús nélkül, kétféle babból és kukoricából készítünk, zöldfűszerekkel, friss csilipaprikával és csiliszósszal fűszerezünk, majd aromás paradicsommártásban főzünk meg.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db félbevágott és felszeletelt vöröshagyma
  • 1 db kimagozott, felaprított, piros csilipaprika
  • 1 konzerv (40 dkg) hozzáadott só nélküli paradicsom
  • 1 evőkanál csiliszósz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 6 dl alacsony nátriumtartalmú csirkehús- vagy zöldségalaplé
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál felaprított friss oregánó
  • 1 konzerv (40 dkg) vörös vesebab lecsepegtetve és átöblítve
  • 1 konzerv (40 dkg) fehérbab lecsepegtetve és átöblítve
  • 20 dkg fagyasztott, felengedett csemegekukorica
  • 15 dkg natúr krémtúró
  • 2 evőkanál felaprított metélőhagyma
  • friss oregánó a díszítéshez
  • bors, ízlés szerint

Elkészítés

Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát és a csilit, majd mérsékelt lángon, időnként megkeverve világosbarnára sütjük a hagymát.

Hozzákeverjük a paradicsomot (a levével együtt), a csiliszószt, a ketchupot, a csirke- vagy zöldségalaplevet, a petrezselymet, az oregánót és a borsot. Felforraljuk, és mérsékelt lángon 10 percig csendesen főni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.

Beledobjuk a kétféle babot és a kukoricát, majd 10 percig csendesen rotyogtatjuk.

Közben összekeverjük a krémtúrót a felaprított metélőhagymával. A csilit oregánóval megszórva, a külön tálba szedett krémtúróval tálaljuk.

Tipp:

Vegetáriánus csiliburger: A vöröshagymát és a csilit az alaprecept szerint megpirítjuk, majd háztartási robotgépbe tesszük. Kihagyjuk a paradicsomot és az alaplevet, majd az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük. 20 dkg friss kenyérmorzsát és 1 tojássárgáját adunk hozzá. Simára keverjük, és 8 egyenlő részre osztjuk. Fasírtokat formázunk belőle, és 1 órára hűtőbe tesszük. Friss kenyérmorzsába forgatjuk, kissé beleis nyomkodjuk. Háztartási ecsettel egy kevés olívaolajat kenünk a fasírtokra, majd teflonserpenyőben kisütjük őket.

Miért egészséges?

A babfélék tápanyagokban igen gazdagok: fehérjét, B-vitamint tartalmaznak, csíráztatva pedig kiváló C-vitamin-források. A vese- és a fehérbabban akár háromszor annyi élelmi rost található, mint más zöldségekben.

A recept tápértéke:

Energia 353 kcal, zsír 11 g (ebből telített 3 g), fehérje 20 g, szénhidrát 50 g, nátrium 312 mg (só 0,79 g), élelmi rost 13 g., Jó káliumforrás (1197 mg)


Gyors csili kétféle babból

Gyors csili kétféle babból

Íme egy tápláló, laktató csili, amelyet hús nélkül, kétféle babból és kukoricából készítünk, zöldfűszerekkel, friss csilipaprikával…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés