Gyors csili kétféle babból

Gyors csili kétféle babból

Íme egy tápláló, laktató csili, amelyet hús nélkül, kétféle babból és kukoricából készítünk, zöldfűszerekkel, friss csilipaprikával és csiliszósszal fűszerezünk, majd aromás paradicsommártásban főzünk meg.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db félbevágott és felszeletelt vöröshagyma
  • 1 db kimagozott, felaprított, piros csilipaprika
  • 1 konzerv (40 dkg) hozzáadott só nélküli paradicsom
  • 1 evőkanál csiliszósz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 6 dl alacsony nátriumtartalmú csirkehús- vagy zöldségalaplé
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál felaprított friss oregánó
  • 1 konzerv (40 dkg) vörös vesebab lecsepegtetve és átöblítve
  • 1 konzerv (40 dkg) fehérbab lecsepegtetve és átöblítve
  • 20 dkg fagyasztott, felengedett csemegekukorica
  • 15 dkg natúr krémtúró
  • 2 evőkanál felaprított metélőhagyma
  • friss oregánó a díszítéshez
  • bors, ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát és a csilit, majd mérsékelt lángon, időnként megkeverve világosbarnára sütjük a hagymát.

Hozzákeverjük a paradicsomot (a levével együtt), a csiliszószt, a ketchupot, a csirke- vagy zöldségalaplevet, a petrezselymet, az oregánót és a borsot. Felforraljuk, és mérsékelt lángon 10 percig csendesen főni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.

Beledobjuk a kétféle babot és a kukoricát, majd 10 percig csendesen rotyogtatjuk.

Közben összekeverjük a krémtúrót a felaprított metélőhagymával. A csilit oregánóval megszórva, a külön tálba szedett krémtúróval tálaljuk.