Gyors és finom mustáros mártásban úszó húsfalatok recept

Gyors és finom mustáros mártásban úszó húsfalatok
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Megnézték:
5947

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 kg csont nélküli sertés karaj (mindegy milyen húsunk van lehet marha, borjú stb..)
  • fűszerek (só, bors, őrölt kömény, szárított rozmaring vagy őrölt)

Mártás:

  • 2 dl tejszín
  • 1.5 dl tej
  • 3 evőkanál mustár (ízlés szerint)
  • só, bors, fokhagyma granulátum, magyaros fűszerkeverék, és én még szoktam egy kevés Görög gyros fűszert tenni hozzá

Elkészítés

Ezt az ételt bármilyen hússal elkészíthetjük. Ha maradt vasárnapról sült húsunk azzal is el lehet készíteni. A húst fel is szeletelhetjük úgy hamarabb megsül de szerintem úgy hamar kiszárad. A fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és bekenjük vele a húst vagy a hús szeleteket, és legalább 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap tepsibe rakjuk a húst és megsütjük. Ha kész van a hús és egészben hagytuk akkor most fel kell szeletelni. Egy teflon edénybe beleöntjük a lisztel elkavart tejszínt és feltesszük melegedni. A fűszereket is hozzá adom majd a mustárt és a tejet is. Amikor majdnem felforrt a mártásunk akkor beletesszük a hússzeleteket és egy pár percig hagyjuk együtt főni. Ez kb. 10 perc.

Köretnek párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá. De köret nélkül is finom.


Gyors és finom mustáros mártásban úszó húsfalatok

Gyors és finom mustáros mártásban úszó húsfalatok

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gyors és finom mustáros mártásban úszó húsfalatok recepthez

madocsa - 2010. május 06. 12345
Hát ez tényleg elég bizarr látványt nyújt, olyan kocsma után hajnalban hazafelé rosszúl vagyok feeling... De a leírás alapján tényleg jó, majd biztosab ki fogom próbálni :-)
thumb
Angels85 - 2010. május 05. 12345
lehet hogy első ránézésre nem tűnik gusztusosnak, de az íze kárpótol minket :)