Gyors fánk recept

Gyors fánk
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptműves

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
7180

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Minden évben elhatározom, hogy a farsang nem telhet el szalagos fánk nélkül. Jó ideig sikerült tartanom a hagyományt, pár éve azonban mindig közbejött valami, adott pillanatban fontosabb, mint fánk tésztát keleszteni :-) Tény, hogy a végeredmény nem a szalagos fánk, de ez a recept, ezzel a sütési technikával olyan finom fánkot eredményez, ami nálunk jelenleg a kedvenc. A csurgatva sütés a fánk méretéhez képest óriási sült, finoman roppanó felületet ad, belül puha, légbuborékos tésztát rejtve. Praktikák: - minden fánk adagolásánál érdemes a tésztát a közepe felé irányítva "elcsípni", így szép kerek fánkok lesznek - házi lekvárokkal tálaljuk - a képen látható fánkok teljes kiőrlésű tönköly lisztből készültek

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)
  • 5 dkg cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)
  • 1 dkg sütőpor (foszfátmentes)
  • 2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
  • 20 dkg tejföl
  • olaj a sütéshez (magas égéspontú)

Elkészítés

Szűk 2 ujjnyi olajat magas falú lábosban, kis lángon tűzre teszünk. A lisztet, cukrot és a sütőport összekeverjük. A lisztes keverékbe beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojást (egyesével, külön pohárban felütve - ha nem jó, ne kelljen mindent kidobni) és alaposan összekeverjük (sűrű, nokedli tészta állagú legyen). Egy csipet tésztával ellenőrizzük az olajat, ha forró, akkor habzsákba kanalazzuk a tésztát és kör alakban belenyomjuk a fánkokat az olajba. Néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük (egy darabot kettétörve ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e).


Gyors fánk recepthez kapcsolódó receptek

Gyors fánk

Gyors fánk

Minden évben elhatározom, hogy a farsang nem telhet el szalagos fánk nélkül. Jó ideig sikerült tartanom a hagyományt, pár éve azonban mindig közbejött valami, adott pillanatban fontosabb, mint fánk tésztát keleszteni :-) Tény, hogy a végeredmény…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gyors fánk recepthez

sommer geza gecsa - 2012. január 26.
ugyes, gyors recept, kiprobalom, jelenleg melbournban