Gyors fasírt recept

Gyors fasírt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1454

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes húspogácsa pulykahúsból és az alábbi különleges összetevőkből készítve!

1 személyre

  • 45 dkg darált pulykamell
  • 11.5 dkg főtt barna vagy basmati rizs
  • 4 evőkanál szilvapüré
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 0.5 kiskanál szárított zsálya
  • 0.5 kiskanál morzsolt vagy finomra vágott szárított rozmaring

Elkészítés

A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a szilvapürét, a mustárt, a zsályát, a rozmaringot, és összekeverjük.

12 db 5 cm átmérőjű pogácsát formázunk. Egy grillserpenyőt kikenünk olívaolajjal, vagy bepermetezünk olajozóspray-vel,és közepes hőmérsékletre előmelegítjük a grillsütőt.

A húspogácsákat a serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalukon addig grillezzük, amíg átsülnek.

Tipp:

• Megkönnyíti a reggeli teendőket, ha a húspogácsákat már előző este elkészítjük, és tányérra helyezve, műanyag fóliával letakarva éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap nem kell mást tenni, mint kisütni őket. Pulykamell helyett használhatunk darált csirke- vagy akár sovány sertéshúst is.

Miért egészséges?

Az egészséges főzéshez nem nélkülözhetjük a szilvapürét.Ebben a receptben a zsírt helyettesíti, tészták, sütemények készítésekor pedig kiválthatjuk vele a vajat, a margarint vagy más zsiradékot.

A recept tápértéke:

Energia 83 kcal, zsír 0,9 g (ebből telített zsír 0,3 g), fehérje 10 g, szénhidrát 10 g, nátrium 35 mg (só 0,14 g), élelmi rost 1,6 g.


Gyors fasírt

Gyors fasírt

Ízletes húspogácsa pulykahúsból és az alábbi különleges összetevőkből készítve!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés