Gyors spenótos táska recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Hagymás spenóttal töltött gyorsan elkészülő falatkák
- 1 adag pizzatészta (készen kapható)
- kevés liszt
- 1 db tojásfehérje
A töltelékhez:
- 40 dkg spenót
- 1 evőkanál olívaolaj
- 22 dkg krémsajt
- 3 evőkanál reszelt parmezán
- 2 evőkanál apróra vágott újhagyma
- só, bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A töltelékhez a spenótot egy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és apróra vágjuk.
Összedolgozzuk a krémsajttal, 2 evőkanál parmezánnal és az újhagymával, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
A pizzatésztát belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és 7-8 cm-es négyzetekre vágjuk. A tésztalapok közepére 1-1 evőkanál tölteléket kanalazunk.
A tojásfehérjét elkeverjük 1 evőkanál vízzel, megkenjük vele a tésztalapok szélét, majd átlósan kettéhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk.
A batyukat 2 sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, a tetejüket megkenjük a tojásos keverékkel, majd megszórjuk a maradék parmezánnal, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.