Gyors spenótos táska

Gyors spenótos táska

Hagymás spenóttal töltött gyorsan elkészülő falatkák

8 személyre

  • 1 adag pizzatészta (készen kapható)
  • kevés liszt
  • 1 db tojásfehérje

A töltelékhez:

  • 40 dkg spenót
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 22 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál apróra vágott újhagyma
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A töltelékhez a spenótot egy kevés olajon megfonnyasztjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és apróra vágjuk.

Összedolgozzuk a krémsajttal, 2 evőkanál parmezánnal és az újhagymával, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A pizzatésztát belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és 7-8 cm-es négyzetekre vágjuk. A tésztalapok közepére 1-1 evőkanál tölteléket kanalazunk.

A tojásfehérjét elkeverjük 1 evőkanál vízzel, megkenjük vele a tésztalapok szélét, majd átlósan kettéhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk.

A batyukat 2 sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, a tetejüket megkenjük a tojásos keverékkel, majd megszórjuk a maradék parmezánnal, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.