Gyros joghurtos paradicsomszósszal recept

Gyros joghurtos paradicsomszósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1667

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors gyros - Csak a pácolás hosszú

12 személyre

  • 1 kg sertésszűz
  • 6 db pita
  • 1 db lila hagyma
  • 24 db rukolalevél

A páchoz:

  • 0.65 dl extra szűz olívaolaj
  • 0.65 dl száraz vörösbor
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 db babérlevél összemorzsolva
  • 0.5 evőkanál frissen aprított oregánó
  • 0.5 evőkanál só
  • 0.25 kiskanál bors

A szószhoz:

  • 3.75 dl görög joghurt
  • 2 evőkanál kimagozott és felkockázott paradicsom
  • 2 evőkanál frissen aprított kapor
  • 2 evőkanál durvára vágott kapribogyó
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • só, bors

Elkészítés

A pác hozzávalóit összekeverjük, egy zárható műanyag zacskóba töltjük, beletesszük a húst, és 1 éjszakán át pácoljuk (néha megforgatjuk).

A szósz hozzávalóit összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és felhasználásig lefedve a hűtőbe tesszük.

A grillt közepes hőfokon előmelegítjük, a húst kb. 18 perc alatt készre sütjük, majd 10 percig pihentetjük, és vékony szeletekre vágjuk.

Közben a pitákat is meggrillezzük (oldalanként 2-2 perc), majd félbevágjuk, megtöltjük a hússzeletekkel és meglocsoljuk a szósszal. A rukolával és a vékonyan felszeletelt lila hagymával tálaljuk.


Gyros joghurtos paradicsomszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Gyros joghurtos paradicsomszósszal

Gyros joghurtos paradicsomszósszal

Gyors gyros - Csak a pácolás hosszú

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés