Gyros joghurtos paradicsomszósszal

Gyros joghurtos paradicsomszósszal

Gyors gyros - Csak a pácolás hosszú

12 személyre

  • 1 kg sertésszűz
  • 6 db pita
  • 1 db lila hagyma
  • 24 db rukolalevél

A páchoz:

  • 0.65 dl extra szűz olívaolaj
  • 0.65 dl száraz vörösbor
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 db babérlevél összemorzsolva
  • 0.5 evőkanál frissen aprított oregánó
  • 0.5 evőkanál só
  • 0.25 kiskanál bors

A szószhoz:

  • 3.75 dl görög joghurt
  • 2 evőkanál kimagozott és felkockázott paradicsom
  • 2 evőkanál frissen aprított kapor
  • 2 evőkanál durvára vágott kapribogyó
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A pác hozzávalóit összekeverjük, egy zárható műanyag zacskóba töltjük, beletesszük a húst, és 1 éjszakán át pácoljuk (néha megforgatjuk).

A szósz hozzávalóit összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és felhasználásig lefedve a hűtőbe tesszük.

A grillt közepes hőfokon előmelegítjük, a húst kb. 18 perc alatt készre sütjük, majd 10 percig pihentetjük, és vékony szeletekre vágjuk.

Közben a pitákat is meggrillezzük (oldalanként 2-2 perc), majd félbevágjuk, megtöltjük a hússzeletekkel és meglocsoljuk a szósszal. A rukolával és a vékonyan felszeletelt lila hagymával tálaljuk.