Gyümölcsfagylalt recept

Gyümölcsfagylalt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2185

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bármennyi készen vett jégkrém sorakozik is a mélyhűtőben, családja egészen biztosan ezt a saját kezűleg készített fagylaltot választja.

4 személyre

  • 22 dkg érett fekete áfonya
  • 22 dkg érett szeder (vagy málna)
  • 15 dkg őszi- vagy sárgabarack
  • 2.5 dl víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1.25 dl fehérbor
  • 3 db tojásfehérje
  • 2.5 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • néhány citromfűlevél

Elkészítés

Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. Tegyünk félre néhány szemet a díszítéshez. Az őszi vagy sárgabarackot forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magját. A gyümölcsöket külön-külön törjük át sűrű szitán.

Forraljuk fel a vizet és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Mindegyik gyümölcspéphez keverjük hozzá a cukros víz, a citromlé és a bor egyharmadát, valamint 1-1 tojás fehérjét.

Öntsük mindegyik gyümölcspépet azonos nagyságú, négyszögletes fagyasztódobozba, majd tegyük be a mélyhűtőbe. Amikor megfagytak, vegyük ki a fagylaltot a dobozokból, és tegyük rétegesen egy nagyobb dobozba. Fagyasszuk még 1 óra hosszat.

Verjünk a tejszínből kemény habot. Szeleteljük fel a fagylaltot. Díszítsük a tejszínhabbal, a félretett gyümölcsszemekkel és a citromfűlevelekkel.


Gyümölcsfagylalt recepthez kapcsolódó receptek

Gyümölcsfagylalt

Gyümölcsfagylalt

Bármennyi készen vett jégkrém sorakozik is a mélyhűtőben, családja egészen biztosan ezt a saját kezűleg készített fagylaltot választja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés