Gyümölcsleves földicsersznyével recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Mivel vágytam egy kis vitaminra, ezért összeszedtem a kamrából, amit találtam, és elkészítettem ezt a finom gyümölcslevest.
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 3 db szép alma hámozva, kimagozva
- 5 dkg kékáfonya
- 10 db földicseresznye
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 db szegfűszeg
- 1 db csillagánizs
- 10 dkg cukor
- 1 db fahéj
- 1 db bionarancs héja
- 1 db citrom leve
- 1 tasak vanília pudingpor
- 1 csipet só
- 1 liter víz
Elkészítés
1 liter vízben feltesszük főni a cikkekre vágott almát, és beledobjuk az áfonyát, a fűszereket és a cukrot. Csipet sóval is ízesítjük, és a narancs héját belereszeljük. A földicseresznyét alaposan megmossuk, és azt is a levesbe tesszük. Az alma fő meg előbb, a többi gyümölcsnek nem kell szétfőni. Citromlével ízesítjük, mert kiemeli a színeket. A tejfölbe keverjük a tejszínt és a pudingport, majd a főzőléből kiveszünk, és összekeverjük a tejfölös keverékkel. Ehhez egy kis habverőt használok, mert így csomómentes lesz, és behabarom vele a levest.
4-5 percig kevergetve főzzük még, majd levesszük a tűzhelyről. Kóstoljuk meg, és ízesítsünk utána.
Aki szereti, még citromfűvel is kínálhatja. Behűtve kínáljuk.
Gyümölcsleves földicsersznyével recepthez kapcsolódó receptek
Gyümölcsleves földicsersznyével
Hozzászólások a(z) Gyümölcsleves földicsersznyével recepthez














