Gyümölcsös jégkrém torta recept
Beküldő: A konyha világa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A recept elkészítése önmagában nem tart sokáig, a hűtési idő ami megnöveli a teljes elkészítést. A maradék fagyasztás tűrő dobozokban néhány napig eltartható.
- 35 dkg nektarin
- 35 dkg szeder
- 43 dkg sűrített tej (3 tubus)
- 6 dl habtejszín
- 1 db vaníliarúd-kikapart magjai
Elkészítés
A nektarint a késes aprítóban felaprítottam, pépesre-darabosra-levesre. A szedret szintén.
A habtejszínt a sűrített tejjel és a kikapart vanília magokkal habbá vertem.
A tejszínes tej harmadát a nektarinhoz kevertem, a másik harmadát a szederhez, alaposan összeforgattam.
Fagyasztást bíró formába öntöttem a szedres keveréket, és fagyasztóba tettem 2,5 órára. Ráöntöttem a tejszínes tejet, visszaraktam a fagyasztóba majd 2,5 óra múlva a nektarinos krémet.
Éjszakára a fagyasztóban maradt.
Gyümölcsös jégkrém torta recepthez kapcsolódó receptek
Gyümölcsös jégkrém torta
A recept elkészítése önmagában nem tart sokáig, a hűtési idő ami megnöveli a teljes elkészítést. A maradék fagyasztás tűrő dobozokban néhány napig eltartható.