Gyümölcsös sült kalács (Pain perdu) recept

Gyümölcsös sült kalács (Pain perdu)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1039

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Franciák finomsága - kalácsos-gyümölcsös édesség!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg friss eper (vagy bármilyen gyümölcs)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál narancslikőr
  • 0.5 db kalács
  • 1 rúd vanília
  • 3 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • Rama
  • porcukor

Elkészítés

A gyümölcsöt összeforgatjuk a cukorral és a narancslikőrrel,

majd félretesszük.

A kalácsot nem túl vastag szeletekre vágjuk, és lefóliázva

néhány órára a hűtőbe tesszük.

A vaníliarúdból kipergetett magokat a tejhez adjuk, hozzáadjuk

a cukrot, az egész tojásokat és a tojásfehérjét is, addig keverjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd szintén behűtjük.

A kalácsszeleteket háromszög alakúra vágjuk, meglocsoljuk a tejes-tojásos keverékkel, majd 20 percig állni hagyjuk, hogy a kalács a keveréket magába szívja. A kalácsszeleteket ezután egy rácsra helyezzük, hogy kissé lecsepegjenek.

A kalácsok mindkét oldalát Ramában aranybarnára sütjük, majd forrón, porcukorral megszórva és a gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.


Gyümölcsös sült kalács (Pain perdu) recepthez kapcsolódó receptek

Gyümölcsös sült kalács (Pain perdu)

Gyümölcsös sült kalács (Pain perdu)

Franciák finomsága - kalácsos-gyümölcsös édesség!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés