Gyümölcssaláta

Gyümölcssaláta

Ízlés szerinti gyümölccsel készíthetjük ezt az egyszerű, ám finom gyümölcssalátát.

2 személyre

  • 1 db gránátalma
  • 5 db clementin
  • 1 db alma
  • 4 db kiwi
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1.5 dl tejföl
  • 2 evőkanál porcukor (v. édesítőszer)
  • 1 csomag vaníliás cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A gránátalmát vágjuk négyfelé, majd egy kanál segítségével szedjük ki a magokat úgy, hogy a hártyás része ne maradjon rajta.

A clementint pucoljuk meg, majd szedjük gerezdekre. Az alma és a kiwi haját vágjuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A tejfölt a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára.

Ezután poharakba osszuk el a gyümölcsöket, majd szórjuk meg a barna cukorral. Ezután kanalazzuk rá az ízesített tejfölt. Az elkészült gyümölcssalátát pl. ebéd utáni desszertként kínáljuk.