Gyúrt omlós sós tészta recept

Gyúrt omlós sós tészta
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
5490

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kiadós sós, sajtos sütemény, ha nagyobb esményre készülünk.

12 személyre

  • 1 kg liszt
  • 60 dkg vaj
  • 4 dkg tengeri só
  • 3 dl tejszín
  • 6 db tojássárga + 1 a kenéshez
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál köménymag

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, és 15-20 mm vastagra kinyújtjuk, méghozzá egyenletes vastagságra. Ezután beírdaljuk a kés tompábbik felével érdekes csíkozással. Lekenjük tojássárgával. Sütőlemezre tesszük a tésztát, és hűtőbe tesszük jó hidegre egy éjszakára.

Másnap elővesszük, lekenjük még egyszer tojással,és megszórjuk reszelt sajttal. Ha szeretjük a köményt, akkor abból is tegyünk az egyik felére. Ez a mennyiség két sütőlemezre való. Most már vagdaljuk fel éles késsel rombusz alakúra, vagy kicsi pogácsaszaggatóval köralakúra, vagy kockára, vagy félholdra. Ez csak azon múlik,mennyire engedjük szabadon a fantáziánkat.

Sütőlemezre tesszük 1,5 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütjük 15-20 percig szép pirosra. Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz, kb 2 kg.


Gyúrt omlós sós tészta recepthez kapcsolódó receptek

Gyúrt omlós sós tészta

Gyúrt omlós sós tészta

Kiadós sós, sajtos sütemény, ha nagyobb esményre készülünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés