Habart tökfőzelék maradék apró pecsenyével

Habart tökfőzelék maradék apró pecsenyével

A zsiradék mentes habart tökfőzelék nyáron kitűnő hűsítő étek hidegen, mindenféle feltét nélkül. Réges-régen így is ettük...

4 személyre

  • 1 kg frissen gyalult tök
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál 8%-os ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej kis vöröshagyma
  • pár szál friss kapor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl aludttej
  • 1 dl tejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A gyalult tököt besózzuk, meghintjük cukorral, beleöntjük az ecetet, összekeverjük, állni hagyjuk. Olajon megdinszteljük a reszelt hagymát, hozzátesszük a kinyomkodott tököt. Rövid idő alatt roppanósra pároljuk, közben lefedjük.

Többször megkeverjük, rászórjuk a kaprot. 3 dl vízzel csomómentesre habarjuk az aludttejet a liszttel, a párolt tökre öntjük, összeforraljuk a tejszínnel is, kellően utána ízesítjük. Fűszeres apró pecsenyével vagy tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta