Habkönnyű Charlotte recept
Beküldő: akirea Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
Két piskóta tekercshez:
- 12 db tojás
- 36 dkg (finom) kristálycukor
- 36 dkg liszt
- 1 üveg barack lekvár
- csipet só
Gömbölyű csokis piskóta 3 tojásból:
- 3 db tojás
- 9 dkg (finom) kristálycukor
- 9 dkg liszt
- 1 teáskanál kakaópor
- csipet só
A krémhez:
- 5 evőkanál cukor
- 1 dl víz
- 0.5 liter Hulala tejszín
- ízlés szerint gyümölcs, vagy befőtt
- díszítéshez szebb darabokat válogatunk a gyümölcsből
Elkészítés
Két piskótatekercset sütünk, lekvárral megkenjük. Egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk és körbe rakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. (kb 1.5-2 cm-es szeletekre vágjuk)
Gömbölyű csokis piskótát sütünk 3 tojásból (egy kislábasban) a tál méretéhez mérten, mert bele kell a közepébe férnie.
Öt evőkanál cukrot 1 dl vízzel sűrűre főzünk, majd langyosra hűtjük. 0.5 literes lehűtött Hulala tejszínt felverünk és hozzákeverjük a cukoroldatot, együtt keményre verjük. A díszítéshez tegyünk félre a habból, a többibe ízlés szerinti apró kockára vágott gyümölcsöt keverünk.
A csokis piskótát kettévágjuk és betöltjük habbal. A piskótatekercseket vastagon megkenjük a gyümölcsös habbal és a kis tortát belehelyezzük a közepébe, habbal kitöltjük a formát.
A tetejére vékony piskótát sütünk méretre vágva jól rányomkodjuk, folpackkal letakarjuk és legalább 6 óráig hűtőbe tesszük. Tálcára borítjuk a tortát és díszítjük.