Habos-gyümölcsös torta - sütés nélkül recept

Habos-gyümölcsös torta  -  sütés nélkül
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
742

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Valentin napi kincsünk, unokánk 16. szülinapjára készítettem ezt a habosan gyümölcsös, könnyed, sütés nélküli tortát. A babapiskóta rétegeken elterpeszkedő könnyed, habos krém bármilyen befőttet, mirelit- vagy friss idénygyümölcsöt befogad. Hűvös helyen, ill. a hűtőszekrényben (ha befér :) legalább 1 napig pihentessük! A kész torta 26 cm átmérőjű formában 14 cm magas, 16 szeletes lett. Függőlegesre állított ostyapálcikákkal akartam bevonni az oldalát, de túl hosszadalmas műveletnek ítélte a Család:), ezért maradt csak habos...

16+ személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg babapiskóta (4x10 dkg-os csomagban)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 0.5 üveg őszibarack befőtt
  • 25 dkg mirelit magozott meggy
  • 6 db kivi
  • 1 db gránátalma
  • 30 dkg fehér szőlő
  • 1 db narancs
  • 1 db vérnarancs
  • 10 dkg nagy szemű fehér mazsola (kaliforniai)
  • 6 dl hulala tejszín
  • 1 csomag vanília puding (főzős)
  • 3.5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 2 dl víz
  • 20 g sima zselatin
  • 2 csomag színtelen expressz tortazselé a tetejére (50 g)

Elkészítés

Mindent körültekintően kéz alá készítünk. Fontos, hogy legyen 2 kapcsos tortaformánk, mert magas lesz a torta, ezért a másik palástját később rá kell illeszteni az alsó tortakarimára. A piskóta mártogatásához a 6 dl tejet összeforraljuk 2 evőkanál porcukorral és 2 vanillincukorral. Kihűtjük, hozzáadjuk az őszibarack levet. Külön-külön langyos vízbe áztatjuk a kétféle mazsolát. Szükségszerűen megmossuk, meghámozzuk, kibontjuk, lecsepegtetjük a gyümölcsöket. Az őszibarack felét vékony cikkekre-, a kiwi felét vékony karikákra-, a másik felüket apró kockára-, a szőlőt félbe-, a kifilézett narancsgerezdeket kettévágjuk. A cikkezett őszibarackot, a karikára szelt kiwit, a fehér mazsola-, szőlő- és gránátalmamag felét félretesszük díszítésnek a torta tetejére.

Felverjük a tejszínt. A pudingport 3 ek cukorral és a 3.5 dl tejből elvett kevés hideg tejjel elkeverjük. Felforraljuk a többi tejet és belefőzzük. Hűlni hagyjuk, kevergetve beleolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a lecsöpögtetett mazsolát. Elkészítjük a zselatinport 2 dl vízzel, gőzfürdő felett langyosan tartjuk. A tejszínt habbá verjük, a tálban szemmértékre 3 felé osztjuk. Egyrésznyit kiveszünk, harmadrész pudinggal és 3 ek zselatinos folyadékkal elkeverjük, a kapcsos tortaforma alját kikenjük vele. Hármasával az édes tejes lébe forgatunk 10 dkg babapiskótát, és mielőtt még puhára szívná magát, folyamatosan kirakjuk a habos forma alját – jó szorosan. A meggy kivételével megszórjuk az apróra vágott gyümölcsök felével. Betakarjuk 10 dkg áztatott babapiskótával.

A puding újabb részét habbal fellazítjuk, ebbe is 3 ek zselatint keverünk. Rákenjük a piskótára. A gránátalmamag felét és a lecsepegtetett meggyet rászórjuk. Magasítóként rátesszük a másik tortakarikát. Esetleg az egymás fölé illesztett palástot a külső oldalánál több helyen szikszalaggal összeragasztjuk. A felfogott gránátalma levében elkeverjük a kiolvadt meggy levét meg 2 evőkanálnyi zselét. Picit langyosítjuk, ha gyorsan dermedne. Hármasával belemártogatunk újabb piskótaadagot, és immár a 3. sor piskótát rakjuk a formába. Bekenjük a puding- hab- zselatin maradékkal. A díszítésre hagyottak kivételével rászórjuk a megmaradt gyümölcsdarabokat is.

Befedjük az utolsó adag áztatott piskótával. A tetejét kirakjuk a félretett őszibarack szeletekkel, kiwikarikákkal, szőlővel, gránátalmamaggal, fehér mazsolával. Forró vízzel, de főzés nélkül elkészítjük az expressz tortabevonó zselét. Fél perc múlva ráöntjük a torta tetején levő gyümölcsökre. Másnapig félretesszük hűvös helyre. Tálalásnál vékonyan, de rusztikusan bevonjuk az oldalát a maradék habbal, s ha az ünnepelt még nem türelmetlen, ostyapálcával függőlegesen körberakjuk. Ez itt elmaradt :) Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Habos-gyümölcsös torta - sütés nélkül recepthez kapcsolódó receptek

Habos-gyümölcsös torta  -  sütés nélkül

Habos-gyümölcsös torta - sütés nélkül

Valentin napi kincsünk, unokánk 16. szülinapjára készítettem ezt a habosan gyümölcsös, könnyed, sütés nélküli tortát. A babapiskóta rétegeken elterpeszkedő…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés