Habos-rebarbarás sütemény recept

Habos-rebarbarás sütemény
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
994

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tészta nagyon finom omlós, az édes és a kissé savanykás ízek, pedig remekül kiegészítik egymást. A tetején a hab pedig megkoronázza ezt az egyszerű süteményt.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tészta hozzávalói 20x30 tepsibe:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (v. vaj)
  • 1 evőkanál kristálycukor

Töltelékhez:

  • 20 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • csipet só
  • 7 szál rebarbara
  • 1 db alma
  • 15 dkg eper

A habhoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál porcukor
  • csipet só

Elkészítés

A lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet és egyenletesen elosztjuk. Tenyérrel jól lenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük.

Közben el lehet készíteni a tölteléket.

A rebarbarát és az almát vékonyan meghámozzuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb negyedekbe vágjuk.

Egy tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára keverjük.

Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.

Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon, 45-50 percig sütjük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval el kezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.

A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, és a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk.

Ezután visszatesszük a sütőbe, a hőfokot mérsékeljük és szép pirosra sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Vízbe mártott késsel, ízlés szerint felszeleteljük.


Habos-rebarbarás sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Habos-rebarbarás sütemény

Habos-rebarbarás sütemény

A tészta nagyon finom omlós, az édes és a kissé savanykás ízek, pedig remekül kiegészítik egymást. A tetején a hab pedig megkoronázza ezt az egyszerű süteményt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés