Habos citromos kocka recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 4 db tojás
- 4 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 1 kanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 kanál cukor
- 2 db citrom leve és reszelt sárga héja
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A habhoz
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
- vékonyra szeletelt citrom karikák
Elkészítés
A tészta elkészítése: habosra keverjük a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos és kakaós lisztet. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kisült félre tesszük hűlni. amíg elkészítjük a krémet és a habot.
A krém elkészítése: a tejet, a pudingport, a citrom levét és reszelt héját, valamint a cukrot összekeverjük, majd feltesszük forrni. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudingkrémmel habosra turmixoljuk. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A tészta tetejére rákenjük a pudingos krémet és erre simítjuk rá a tejszínt, majd citromkarikákkal díszítjük. 2-3 órán át hűtjük. Nagyon finom krémes és habos!
Jó étvágyat!