Habos diós kocka recept

Habos diós kocka
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
24503

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű sütemény, amiben könnyű pudingos krém, tejszínhab és reszelt csokoládé koronázza a diós alapot.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Diós tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 7 gr sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1.5 csomag főzős vaníliapuding
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Kéz alá készítünk mindent. Először a krémet kezdjük készíteni. A másfél csomag pudingporból összesen 4 dl tejjel, 5 dkg cukorral sűrű pudingot főzünk, gyakori kevergetés mellett vízfürdőben kihűtjük, közben 1 teáskanálnyit belekeverünk a vajból, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Az átszitált sütőporral elkevert liszthez adjuk a darált diót. A kettéválasztott, szoba hőmérsékletű tojások habját csipetnyi sóval nagyon kemény habbá verjük.

A sütőt 180 fokra begyújtjuk. Nagy keverőtálban mixerrel fehéredésig keverjük a sárgájákat a porcukorral, majd a vízzel. Fakanállal apránként belekeverjük a diós lisztet, és lazán, de alaposan beleforgatjuk a habot is. Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a diós masszát, óvatosan elegyengetjük a tetejét. A forró sütő középső rácsára csúsztatjuk, 25 perc sülés után elzárjuk a hőt, és még 5 percig benne hagyjuk. El ne felejtsük kivenni :) Közben ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik, lapos lesz.

Amíg sül, folytatjuk a krém készítését. Kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a maradék porcukorral, vanillincukorral, és apránként belecsepegtetjük a vaníliakivonatot. A kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk, könnyű krémmé keverjük. A habtejszínt felverjük 1 cs vanillincukorral. A kihűlt diós sütit megkenjük a vaníliás krémmel, bevonjuk a tejszínhabbal, étcsokoládét reszelünk rá, és 2-3-órára hűtőszekrénybe tesszük. Kockára vagy hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Készítette Nyersné Vajda Márta


Habos diós kocka recepthez kapcsolódó receptek

Habos diós kocka

Habos diós kocka

Egyszerű sütemény, amiben könnyű pudingos krém, tejszínhab és reszelt csokoládé koronázza a diós alapot.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés