Habos eper torta recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 3 db tojás
- 3 kanál liszt
- 3 kanál cukor
- 2 kanál kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
A habhoz
- 4.5 dl epres joghurt
- 3 dl növényi tejszín
- 0 pár csepp piros ételszínezék (el is maradhat, ha valaki nem szereti)
- 6 kanál cukor
- 1 csomag 25 g zselatinpor
- 10 dkg eper darabolva
A tetjére
- 25 dkg eper
- 1 csomag tortazselé
- 1.5 dl málna szörp
- 1 dl víz
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 26 cm-es tortaformába kakaós piskótát sütünk, majd kihűtjük. A habhoz a zselatint 1,5 dl vízben kikeverjük és mikróban 30 másodpercig melegítjük. A joghurtot meglangyosítjuk és a zselatin felét belekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük. Felverjük a tejszínhabot és a zselatin másik felét belekeverjük, majd a joghurttal és a darabolt eperrel összekeverjük.
Összeállítás: a csatos tortaforma oldalát margarinnal jól kikenjük. (Erre azért van szükség, hogy a megdermedt hab könnyen elváljon az oldalától.) Az aljára tesszük a tésztát, ráöntjük a habot és hűtőbe tesszük, míg megdermed. Ha megdermedt, rátesszük az epret és az elkészített zselét. 1-2 órára ismét hűtőbe tesszük. Nagyon finom lesz! Könnyű, habos és üdítő a melegben!