Habos joghurtos epres csoda recept

Habos joghurtos epres csoda
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
4582

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 25 dkg piskótatallér
  • 0.5 l tejszín
  • 1 nagy doboz epres joghurt
  • 30 dkg eper
  • 7 kanál cukor
  • 3 kanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 g zselatin

Elkészítés

Felmelegítjük a joghurtot kézmelegre, a zselatint 1 dl vízben csomómentesre keverjük, majd a mikróban felmelegítjük és összekeverjük a joghurttal, majd félretesyzük hűlni. Előkészítjük a formákat: a félkör alakhoz egy üvegtálat használtam, amit kibéleltem alufóliával és beleraktam a piskótatallért - az oldalára is. A négyszögletes formával ugyanígy tettem.

Ezután felverjük a tejszínt, a porcukrot és a vaníliáscukrot hozzátesszük, elfelezzük, összedolgozzuk a joghurttal és az eperrel. A formákat megtöltjük. A megmaradt piskótatallérokat a tetejére tesszük, majd hűtőben dermesztjük 20 percen át.

Ha megdermedt, tálcára tesszük és tányérra borítjuk. Lehúzzuk róla az alufóliát, így az alja lesz a teteje. Végül tejszínhabbal díszítjük.

Ennyi alapanyagból pontosan olyna mennyiség készíthető, mint ami a képen is látható.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés